Programma

Fries Straatfestival afbeelding

The Originators

The Originators zijn in 2012 bij elkaar gebracht door drummer/bandleider Chris van der Meer. En zij spelen Northern Soul* en zijn er erg trots op de eerste en enige Northern Soul band van Nederland te zijn.

*Northern Soul ontstond als underground-scene midden jaren ’60 in Noord-Engeland en was een totaal beleving, een subcultuur. Mod-kleding, scooters, zeer acrobatische dans, amfetaminen en DJ’s die de meest obscure, rauw klinkende hoge energie soul draaiden op feesten die doorgingen tot vroeg in de ochtend (de zogenaamde All-Niters) en toonaangevend waren in het bepalen en aanvoelen van welke tracks het beste pasten bij deze way of life.
The Originators brengen deze Northern Soul-vibe naar 2015 en mogen zich daarmee met recht de New Generation of Northern Soul noemen”.

In eerste instantie werd vooral getourd in het undergroundcircuit van Duitsland en Frankrijk waarbij clubs, festivals en typische NS-feesten werden aangedaan.
Op de setlijst stonden voornamelijk Northern Soul-klassiekers.
Uit de ervaring en inspiratie die tijdens deze tours werd opgedaan ontstond al snel de ambitie zelf repertoire te gaan schrijven/maken in het NS-idioom.

Begin 2015 is het debuutalbum “Be my baby” van The Originators uitgekomen. Samen met producer Phil Martin en zangeres Natazz werden 13 in de Northern Soul-traditie gemaakte songs opgenomen en uitgebracht op vinyl.
Met een traditionele Soulband-bezetting en energieke aanstekelijke nummers dragen The Originators een nieuw steentje bij aan de roemruchte geschiedenis van een bijzondere subcultuur.

The Originators heeft sinds enkele jaren Renske de Boer als frontvrouw; ook bekend van Mr. Wallace en Boss Capone & Patsy. 

The Originators; New Generation Northern Soul!
For dancers only…

Informatie

  • Performer: The Originators
  • Website: https://theoriginators.nl/
  • Land: Nederland
  • Performer: The Originators
  • Genre: Northern Soul
  • Publiek: Iedereen
  • Datum: 19 mei

Kijk ook eens naar

To top